NÜRNBERG - AZ is bij een overwinning op Everton in het laatste groepsduel van de UEFA Cup zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel zijn de Alkmaarders afhankelijk van anderen.

Everton is met negen punten zeker van de groepswinst. Zenit Sint Petersburg, AZ en Nürnberg strijden voor de overige twee plaatsen.

Zenit, dat woensdag met 1-0 van de Engelsen verloor, heeft vijf punten uit vier duels. Het elftal van de Nederlandse coach Dick Advocaat is uitgespeeld.

Vier punten

AZ en Nürnberg hebben na drie duels vier punten. Als beide clubs hun laatste pouleduel winnen, zijn ze allebei zeker van een plaats in de derde ronde. Als Nürnberg de laatste wedstrijd verliest, heeft AZ aan een gelijkspel tegen Everton genoeg.

Wint Nürnberg, dan gaat AZ alleen verder als het zelf ook wint. Een gelijkspel is dan in principe niet voldoende, omdat Zenit een doelsaldo heeft van 6-6. AZ heeft een doelsaldo van 3-3. Een gelijkspel van 4-4 zou dan wel voldoende zijn voor AZ om Zenit achter zich te houden.

Gelijk

Spelen AZ en Nürnberg hun laatste groepsduel allebei gelijk, bereikt AZ de derde ronde. Het doelsaldo van AZ is namelijk beter dan Nürnberg: 3-3 om 4-5. Naar het onderlinge resultaat wordt niet gekeken.