MILAAN - Koploper Internazionale en naaste belager AS Roma hebben woensdagavond voor eigen publiek in de Serie A gewonnen. Internazionale was veel te sterk voor Lazio Roma (3-0). AS Roma beleefde weinig moeite met Cagliari (2-0). Het verschil tussen beide ploegen blijft drie punten.

Internazionale dankte de zege aan doelpunten van Zlatan Ibrahimovic (strafschop), Douglas Maicon en David Suazo. Rodrigo Taddei tekende voor beide treffers van AS Roma.

Everton

Everton heeft zich in de groep (A) van AZ geplaatst voor de volgende ronde. De Engelsen versloegen woensdag op eigen veld Zenit Sint Petersburg, 1-0.

De Russische kampioen van de Nederlandse trainer Dick Advocaat is uitgespeeld en kan op de laatste speeldag nog door AZ en Nürnberg worden ingehaald. Drie teams gaan door. Bij winst gaan zowel AZ als Nürnberg de Russen voorbij.

Cahill maakte in Liverpool het beslissende doelpunt. Dat deed hij vijf minuten voor het einde. Advocaats elftal speelde vanaf de 30e minuut met een man minder, na de rode kaart voor Lombaerts. Kort later miste Arteta voor Everton een strafschop.

HSV

Ook HSV is zeker van de volgende ronde. De Hamburgers wonnen in groep D bij Dinamo Zagreb (0-2), dat in de voorronde Ajax uitschakelde.

De treffers vielen in de laatste minuten en kwamen van de voet van De Jong en Trochowski. Naast De Jong stelde de aanstaande PSV-trainer Huub Stevens nog drie Nederlanders op; Van der Vaart, Castelen en Mathijsen.

Basel

In dezelfde groep is ook het Zwitserse Basel, dat Brann Bergen versloeg (1-0), zeker van verdere deelneming aan het toernooi.

Lees alles over duels om de UEFA Cup op NU Sport