ROOSENDAAL - Heerenveen is momenteel ver weg van een plaats in de subtop van de eredivisie. De Friezen gingen zondagmiddag bij RBC Roosendaal kansloos met 3-0 onderuit. Net als vorige week thuis tegen RKC Waalwijk (1-2) speelde Heerenveen in Roosendaal zonder bezieling. Alleen tegen AZ (3-3) uit bleef de schade beperkt, maar was het spel bij vlagen al bedenkelijk.
Heerenveen
RKC
AZ

Het bescheiden RBC profiteerde dankbaar van de gelatenheid bij de ploeg van trainer De Haan. Met veel inzet en de klasse van Wooter en Vos voorin behaalden de Brabanders hun eerste zege van het seizoen, waarin lijfsbehoud het voornaamste doel van de nieuwe coach Dekker is.

Tininho

Met de komst vorige week van Tininho heeft RBC aardig aan kwaliteit gewonnen, waardoor de ploeg zeker in eigen stadion in staat moet zijn punten te pakken. De voormalig Feyenoorder debuteerde tegen Heerenveen als middenvelder verdienstelijk en bereidde al in de tweede minuut de 1-0 van Vos voor.

Wooter

Nog voor rust profiteerde Wooter, na goed voorbereidend werk van Vos, van de chaos bij Heerenveen achterin. Bij de eerste treffer ging Ebbinge in de fout, bij de tweede De Nooijer. Halverwege de tweede helft blunderde middenvelder Radomski, waardoor Sillah de wedstrijd kon beslissen.

RBC begon met een gelijkspel tegen FC Zwolle (1-1) en een nederlaag tegen
De Graafschap
Vitesse
Ajax
Feyenoord

De Haan

De zorgen van De Haan zijn groter. Hij werkt momenteel met een elftal dat vooral strijdlust ontbeert. "We hebben iets in ons van dat we goed kunnen voetballen. Maar we doen het niet. Er is geen tempo, zeker niet van achteruit, en er is in het veld geen organisatie. Kijk maar hoe die drie goals vallen, allemaal fouten. We hebben nog twee weken, dan komt
NAC

De Haan liet de nieuwe aanwinst Abgar Barsom, afkomstig van Djurgardens, in de tweede helft debuteren. De Zweedse aanvaller kon echter weinig uitrichten in het zwalkende Heerenveen. De ploeg was alleen voor rust door Hansson (kopbal op de lat) en vlak voor tijd door invaller Talan gevaarlijk. "En dat is te weinig, dus verlies je verdiend", concludeerde De Haan.