ARNHEM - De directie van het Gelredome plaatst vraagtekens bij het saneringsplan van de gemeente Arnhem omtrent Vitesse, dat woensdagmiddag officieel wordt gepresenteerd.

In het voorstel over de redding van betaald voetbal in Arnhem staat onder meer centraal dat Vitesse en Gelredome in één rechtspersoon worden samengebracht, met een centrale leiding.

Volgens het management van het stadion wijkt dit af van eerder gemaakte afspraken. "Veel belangrijker echter vinden wij dat de vraag waarom niet wordt beantwoord. Evenmin wordt duidelijk gemaakt wat de consequenties zijn op financieel-, organisatorisch-, juridisch-, fiscaal gebied en voor het personeel."

Gelredome

Volgens de directie van het Gelredome kan de reorganisatie op andere wijze ten uitvoer worden gebracht. Bijvoorbeeld zoals vorig jaar met goedkeuring van gemeente en provincie werd gepresenteerd. "Volgens ons kan ook financieel orde op zaken worden gesteld bij Vitesse zonder deze fusie", zegt het Gelredome. "Extra tegenvallers bij de club zijn voor ons daarom geen argument de plannen te wijzigen." Verder stelt het management dat als het functioneren van de beide directies te wensen overlaat, er andere bevoegde organen zijn om in te grijpen.