AMSTERDAM - Heurelho da Silva Gomes, keeper van PSV, heeft geweigerd zijn contract bij de club te verlengen. Dat is te lezen in de nieuwe Voetbal International. De doelman hekelt de handelswijze van de club en zet zijn vraagtekens bij de toekomstvisie van de beleidsbepalers.

De doelman kreeg volgens VI.nl aan het begin van dit seizoen een voorstel om zijn contract te verlengen. Een aanbieding waar de Braziliaan, die momenteel tot 2011 vastligt, zich wel in kon vinden.

Medio november krabbelde technisch directeur Jan Reker terug omdat hij nog akkoord zou moeten krijgen van de Raad van Commissarissen. Dat akkoord kwam er na overleg met de directie, maar toen was het al te laat. Gomes had gehoopt dat er intern meer vertrouwen zou zijn in zijn kwaliteiten en weigert zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis.

Professionaliteit

Gomes, steunpilaar van de Eindhovenaren en al enkele jaren de onbetwiste nummer 1 tussen de palen bij de landskampioen, vindt de manier waarop de nieuwe trainers door het technisch kader zijn aangesteld niet stroken met de professionaliteit die van de spelers in het veld wordt verwacht.

De keeper, die bij PSV is uitgegroeid tot publiekslieveling, zinspeelt nog niet op een transfer maar eist wel dat er iets moet veranderen binnen de club.