MILAAN - Celtic verloor dinsdagavond de laatste groepswedstrijd in de Champions League van AC Milan (0-1). Toch verlieten de spelers van de Schotse club, waaronder de invallers Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno, juichend stadion San Siro.

Omdat Sjachtar Donetsk op eigen veld verloor van Benfica (1-2), speelt Celtic ook na de winterstop nog in de Champions League.

Het succes van Celtic is het zoveelste bewijs dat het Schotse voetbal in de lift zit. Het Schotse nationale elftal miste in een kwalificatiepoule met Frankrijk en Italië op een haar na het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

Glasgow Rangers

Glasgow Rangers heeft volgende week tijdens het duel met Olympique Lyon aan een punt voldoende voor een plek in de volgende ronde van de Champions League.

AC Milan begon het duel met Celtic in de wetenschap dat het al zeker was van een plaats tussen de zestien beste clubteams van Europa.

Seedorf

Trainer Carlo Ancelotti van de Italiaanse winnaar van de Champions League maakte in zijn basisformatie toch plekken vrij voor vedetten als Kakà, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi, Massimo Ambrosini en Clarence Seedorf. De Nederlander speelde zijn honderdste wedstrijd in de Champions League.

Bij Celtic moesten Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno genoegen nemen met een plaats op de bank. Ze zagen dat de thuisclub de eerste helft domineerde.

Boruc

Artur Boruc, de Poolse doelman van Celtic, overleefde voor rust twaalf doelpogingen. Keeper Zleko Kalac moest in de eerste helft slechts eenmaal serieus in actie komen. Hij redde bekwaam op een schot van middenvelder Jiri Jarosik.

AC Milan acteerde ook in de tweede helft sterker dan Celtic, dat vanaf de 65e minuut met Vennegoor of Hesselink speelde. De geboren Tukker stond nog geen vijf minuten in het veld toen Inzaghi de thuisclub op voorsprong zette. Het betrof alweer de 73e treffer in een Europees bekertoernooi van de spits.

Benfica

Met dank aan Benfica bekert Celtic, dat in de slotfase ook nog Sno zag invallen, ondanks de nederlaag verder in de Champions League. De Portugese club won verrassend de uitwedstrijd bij Sjachtar Donetsk (1-2). Benfica, dat Oscar Cardozo tweemaal zag scoren, acteert na de winterstop in de UEFA Cup.

Voor Sjachtar Donetsk is het Europese avontuur voorbij. De formatie was bij een zege op Benfica zeker van een vervolg in de Champions League geweest.