NÜRNBERG - Boy Waterman keert woensdag terug in het basiselftal van AZ. De club uit Alkmaar speelt dan in Duitsland zijn derde poulewedstrijd in de UEFA-Cup tegen 1. FC Nürnberg.

De doelman is voldoende hersteld van een blessure aan zijn linkerbovenbeen, waardoor hij zondag het duel tegen FC Twente (2-1 verlies) miste. AZ plaatst zich bij winst al voor de volgende ronde van de UEFA Cup.

In vergelijking met het duel in Enschede voert trainer Louis van Gaal noodgedwongen nog een wissel toe. Ari is geschorst, naar aanleiding van zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg (1-1).

De Braziliaan kon door zijn schorsing ook donderdag tegen Larissa (1-0) al niet meedoen. Toen verving Haris Medunjanin hem, omdat Graziano Pellè ziek was.

Ziek

"Als Pellè niet ziek is, speelt hij", verklapte Louis van Gaal dinsdag alvast wie naast Moussa Dembélé in de spits staat.

Vermoedelijke opstelling AZ: Waterman; Steinsson, Jaliens, Mendes da Silva en Opdam; Agustien, De Zeeuw, Cziommer en Pocognoli; Pellè en Dembélé.