SYDNEY - De Australische tennisser Lleyton Hewitt dreigt met een miljoenenclaim richting de ATP, de organisatie van tennisprofs. Als de ATP hem niet een nog uitstaande boete kwijtscheldt, zal de nummer een van de wereld de organisatie aanklagen voor ongeveer 1,5 miljoen euro. Dat meldde dinsdag The Daily Telegraph.

Tussen Hewitt en de ATP botert het al langer niet. De Australiër hekelt geregeld de overbelaste tenniskalender en werkt niet altijd mee aan de media-eisen van de ATP. Zijn weigering vorig jaar om na een tennispartij in Cincinnati voor de televisiecamera te verschijnen, kwam Hewitt op een boete van 100.000 dollar te staan.

Boete

In beroep is die boete al gezakt naar 20.000 dollar, maar nog is Hewitt niet tevreden. Hij meent dat de ATP hem in de pers een slechte naam bezorgd en vindt bovendien dat de tennisorganisatie zich op onwettelijke gronden met zijn zaken bemoeit. Vader Glynn Hewitt zei tegen de Britse krant dat het zijn zoon niet om het geld gaat, maar "om het zuiveren van Lleytons naam".