MAASTRICHT - De spelersgroep van MVV zal de club niet naar een bankroet leiden. Het faillissement, waarmee donderdag wegens de financiële problemen werd gedreigd, is maandag ingetrokken. Tijdens een bijeenkomst met de technische staf en de raad van commissarissen verklaarden de spelers unaniem dat zij het seizoen desnoods zonder salaris afmaken.

"Dit is geen felicitatie waard, niet naar mij, niet naar de club. Want ik vind dit heel normaal", zei trainer Ron Elsen maandag in Maastricht. Hij wist de complete spelersgroep, die donderdag op het trainingscomplex Klein Geusselt bezoek had gekregen van twee bestuursleden van de spelersvakbond VVCS, van het clubbelang te overtuigen. "We hebben alleen dezelfde mening."

Salarissen

Vrijdag, voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport, stelde Elsen de groep een ultimatum. Wie in de bus naar Helmond stapte, beloofde daarmee MVV trouw te zullen blijven. Ook de spelers, die wegens blessures en schorsingen vrijdag op het appèl ontbraken, schaarden zich maandag achter het standpunt van Elsen. "Het management kan nu aan een structurele oplossing gaan werken", zei de trainer.

MVV heeft de salarissen van de spelers en ander personeel over maart nog niet betaald en kampt ook met achterstanden bij het CFK, het Contractspelersfonds KNVB. Een delegatie van de spelersvakbond (VVCS) brengt dinsdag opnieuw een bezoek aan de Limburgse club. "We blijven bij ons advies aan de spelersgroep om het faillissement van MVV aan te vragen", liet de VVCS maandagavond weten. "Maar het zou natuurlijk heel mooi zijn als er eindelijk een oplossing in zicht komt."

VVCS

Volgens de VVCS is per direct een bedrag van 30.000 euro nodig om de salarissen over maart te betalen. MVV heeft dat geld niet, omdat een sponsor een toegezegd bedrag van 100.000 euro nog niet heeft betaald. Daardoor kan de Limburgse club ook geen beroep doen op het Saneringsfonds van de KNVB.

Uit dit fonds kan een noodlijdende club een salarisvoorschot van .000 euro krijgen om een regelmatig verloop van de competitie te garanderen, mits de garanties die bij de licentieverstrekking zijn afgegeven ook daadwerkelijk zijn nagekomen.