MILAAN - Jan Vennegoor of Hesselink gaat ervan uit dat zijn club Celtic de knock-outfase van de Champions League haalt. Een punt in Italië tegen AC Milan is genoeg voor de Schotse voetbalkampioen om Sjachtar Donetsk, dat dinsdag in Oekraïne Benfica op bezoek krijgt en moet winnen, voor te blijven.

De laatste wedstrijden in groep D zijn een week naar voren gehaald omdat Europacuphouder Milan in Tokio verplichtingen heeft in het wereldkampioenschap voor clubteams. De Italiaanse werkgever van Clarence Seedorf, die aan zijn honderdste CL-duel toe is, is met 10 punten uit 5 duels al zeker van een plek bij de laatste zestien.

Celtic staat op 9 punten en kan alleen bij verlies nog voorbij worden gestreefd door Sjachtar, op grond van onderling resultaat. Een gelijkspelletje moet echter mogelijk zijn, denken de Schotten. In maart hielden ze Milan, voordat Kaka in blessuretijd alsnog scoorde, in San Siro ook 90 minuten op 0-0. "Daar teken ik voor", zei Vennegoor of Hesselink, "maar gemakkelijk zal het niet worden. Milan wil natuurlijk eerste worden in de groep."

Reserves

De lange Twentse spits gelooft niet dat Milan gaat voetballen met de handrem erop of dat coach Carlo Ancelotti zijn sterren zal sparen. "Als dat laatste gebeurt, kun je er donder op zeggen dat er andere spelers opstaan die graag willen laten zien wat ze waard zijn. Dat is minstens zo gevaarlijk, zeker als je de kwaliteit van de Milanese reserves kent."

Rangers

De Schotse voetbalbond geeft Glasgow Rangers alle ruimte om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Lyon. De federatie besloot het competitieduel van de Rangers tegen Gretna (zondag) uit te stellen, zodat de Schotse club fris aan de Europese wedstrijd kan beginnen.

De Schotten is er veel aan gelegen een afgevaardigde te hebben in de achtste finales van de Champions League. De Rangers hebben volgende week voldoende aan gelijkspel om zich te scharen bij de beste zestien.

Italië

Het is niet voor het eerst dat de Schotse bond het landsbelang boven de competitie laat prevaleren. Voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië werden ook al competitieduels van onder meer Rangers en Celtic uitgesteld om de internationals van die clubs te sparen.

Het nationale elftal verloor dat duel overigens, waardoor Schotland op het EK ontbreekt.