AMSTERDAM - Leonardo heeft maandag zijn rentree gemaakt bij de training van het eerste elftal van Ajax. De Braziliaan stond door een kruisband- en meniscusblessure acht maanden aan de kant.

Hij trainde eerder al mee met Jong Ajax. Het is echter nog onduidelijk of de aanvaller voor de winterstop al zijn eerste speelminuten kan maken.

De vorig seizoen van NAC overgenomen Leonardo toonde zich na de training positief over zijn herstel. "Eindelijk ging het weer goed, daar ben ik echt blij om. Wanneer of in welke wedstrijd ik terugkeer in het eerste van Ajax kan ik nu nog niet zeggen, daar is het nog te vroeg voor. Maar na acht maanden revalideren wil je natuurlijk graag spelen. Erg graag zelfs. Voorlopig train ik voluit mee. Als het goed blijft gaan, komt een wedstrijd vanzelf wel."

Europass

De 24-jarige Leonardo kon bij zijn eerste training van dit seizoen bij Ajax 1 direct kennismaken met de Europass. De selectie trainde maandag met deze nieuwe bal van Adidas, die zondag officieel werd gepresenteerd tijdens de groepsloting voor het EK van komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland.

Ajax was betrokken bij de ontwikkeling van de bal. Over twee weken maakt de Europass zijn Nederlandse wedstrijddebuut tijdens de topper Ajax-PSV in de Amsterdam Arena.