LONDEN - Bij Chelsea deed hij het, bij Glasgow Rangers ook. De Noorse spits Tore Andre Flo gaf beide keren zijn debuut extra cachet door een doelpunt te maken. Zaterdag voerde Flo dat kunststukje weer op en bezorgde hij zijn nieuwe werkgever Sunderland een gelijkspel tegen het machtige Manchester United, -1.
Chelsea
Sunderland
Manchester United

Flo heeft een neusje voor de goal. Intuïtief weet hij op welke plek hij moet staan. Bovendien heeft de spits weinig ruimte nodig om een doelman te verschalken. Bij Rangers, de ploeg van manager Dick Advocaat, was de Noor overbodig. Sunderland legde de spits vrijdag vast en amper 24 uur later bewees hij zijn waarde.

Flo

In het duel met Manchester United bleef Flo in de zeventigste minuut koel toen er zich voor doelman Barthez een 'scrimmage' voltrok. Hij rook zijn kans en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel. Daarmee maakte hij de voorsprong van United (doelpunt Giggs) ongedaan.

In de slotfase van de wedstrijd kwamen de gasten uit Manchester nog dieper in de problemen. De ploeg moest niet alleen een gelijkspel incasseren, maar verloor ook nog aanvoerder Roy Keane.

Rood

De omstreden voetballer kreeg in blessuretijd een rode kaart, omdat hij zijn tegenstander Jason McAteer met een elleboogstoot vloerde. De uitsluiting kon voor Keane op geen slechter moment komen. De Ier hoort volgende week of de FA hem aanklaagt wegens "het in diskrediet brengen van het voetbal". In een binnenkort te verschijnen biografie gaf Keane toe Manchester City-speler Haaland bewust te hebben verwond.

Manchester United sprokkelde in drie wedstrijden vijf punten bij elkaar en staat daarmee in de middenmoot, net als Sunderland.
Tottenham Hotspur
Southampton

In de laatste minuut, bij een stand van 1-1, maakte Southampton-speler Svensson opzettelijk hands in het strafschopgebied. De speler werd uit het veld gestuurd, waarna Teddy Sheringham vanaf elf meter scoorde. Tottenham heeft nu tien punten.
Liverpool
Newcastle

Arsenal


Arsenal

Chelsea kwam op Stamford Bridge op voorsprong dankzij een vrije trap van de Italiaan Zola. Het schot, bedoeld als voorzet, werd door iedereen gemist en zeilde pardoes in het doel, 1-0. Vijf minuten leek het pleit beslecht toen Arsenal-speler Vieira zijn tweede gele kaart ontving.

Met tien man kwam Arsenal toch op gelijke hoogte. Invaller Toure was de doelpuntenmaker en bepaalde de eindstand op 1-1.