BERLIJN - Bayern München is maandag uit de Duitse equivalent van de Eredivisie NV gestapt. De recordkampioen trekt zich terug uit de DFL na een meningsverschil over een bedrag van 3,5 miljoen euro.

Alle werknemers van de koploper uit de Bundesliga maken met onmiddellijke ingang ook geen deel meer uit van allerlei nationale voetbalcommissies. Zo treedt directeur Karl Heinz Rummenigge van Bayern München niet meer op als adviseur van bondscoach Rudi Völler.

Op basis van eerder gemaakte afspraken over de verdeling van de televisiegelden ontving de populairste club van Duitsland in 1999 ruim 21 miljoen euro. Het bedrag werd uitgekeerd door de vorig jaar failliet verklaarde Kirchmedia-groep.

Geheime afspraak

Volgens de DFL bestond er ook nog een geheime afspraak tussen Bayern München en de Kirchmedia-groep. De DFL-leiding vindt dat de recordkampioen 3,5 miljoen euro moet betalen.

Bayern München besloot daarop uit de organisatie te stappen. Deze beslissing leidde tot grote onrust bij bestuursleden van andere Duitse profclubs. Zij zien Bayern München als de meest interessante club van het land en vrezen dat de DFL zonder de belangrijkse vereniging aan aanzien verliest. Nog belangrijker is dat een mediacontract zonder Bayern München minder geld oplevert.