MADRID - Mede dankzij twee doelpunten van spits Raúl heeft Real Madrid zaterdag een 3-1-zege behaald op Racing Santander. De 'Koninklijke' is daarmee ook na veertien speelronden koploper in de Spaanse Primera Division.

De naaste achtervolgers van Real begingen een misstap. De lelijkste uitglijder liet Valencia noteren, waar Ronald Koeman na de uitschakeling in de Champions League toch al slecht slaapt.

Zondagavond werd het er bepaald niet beter op door de desastreuze nederlaag voor eigen publiek tegen Athletic Bilbao, niet echt een hoogvlieger: 0-3. Fran Yeste en Fernando Llorente (2) deden de morrende aanhang van Valencia joelen.

Barcelona

FC Barcelona speelde op de Montjuic tegen stadgenoot Espanyol met 1-1 gelijk. Barça kwam door een vroege treffer van Andres Iniesta wel op voorsprong. Die bleef ruim een uur intact. Ferran Coro herstelde het evenwicht twintig minuten voor tijd.

Ook Villarreal morste punten. De formatie ging op bezoek bij Valladolid met 2-0 onderuit. Joseba Llorente bracht de thuisploeg in de 18e minuut op voorsprong. Vlak na rust verdubbelde Victor de marge.

Door de nederlaag staat Villarreal nu derde, op vier punten van Madrid. Barcelona heeft net als Villarreal 28 punten, maar de ploeg van Frank Rijkaard staat dankzij een beter doelsaldo op de tweede plek.

Sneijder

Real Madrid mocht zich dus de winnaar van dit speelweekeinde in de Primera Division noemen. De titelverdediger kende in het eigen Bernabeu-stadion een gemakkelijke avond. Raúl opende na vier minuten de score. Tien minuten later veranderde Santander-verdediger Sergio Sanchez een schot van Wesley Sneijder dermate van richting dat de bal in het eigen doel verdween: 2-0.

Raúl, met zijn achtste treffer van het seizoen, maakte twintig minuten voor tijd aan alle twijfel een einde. De concentratie bij de Madrilenen verslapte iets waardoor Pedro Munitis tegen zijn oude ploeg nog kon tegenscoren.

Ruud van Nistelrooij kwam het volledige duel in actie, Sneijder werd drie minuten voor tijd gewisseld. Op dat moment stond Arjen Robben als wissel voor Robinho al enige tijd in het veld.