RIJSWIJK - Theo de Rooij geeft toe dat hij verkeerd gehandeld heeft in de zaak rond Michael Rasmussen, maar de voormalig directeur van de Rabobank Wielerploegen neemt in een interview met Paul Rosenmöller niet alle schuld op zich.

"Met de kennis van nu zeg ik: Dat had ik anders moeten aanpakken." De Rooij spreekt over de affaire rond de Deense wielrenner in de afgelopen Ronde van Frankrijk in het tv-programma Spraakmakende Zaken, dat de Ikon maandagavond uitzendt op Nederland 2.

Rasmussen

De Rooij was degene die in de slotweek van de Tour besloot Rasmussen uit koers te halen nadat de geletruidrager had gelogen over zijn verblijfplaatsen.

"Toen ik hem confronteerde met wat ik wist, gaf hij eerst toe, maar trok dat meteen weer in. Het werd zijn woord tegen het mijne. Het was mij toen wel duidelijk."

UCI

De Rooij zegt specifiek dat hij 'met de kennis van nu' anders had moeten handelen. Voor de Tour is volgens De Rooij wel overwogen om Rasmussen thuis te laten, maar de wielerunie UCI gaf aan dat hij formeel mocht starten.