PORTLAND - De Amerikaanse tennissers hebben voor de 32e keer in de historie de Davis Cup veroverd. Dat is een record. De broers Bob en Mike Bryan beslisten de finale tegen titelverdediger Rusland in Portland al in het dubbelspel.

Ze versloegen Igor Andrejev en Nikolaj Davidenko zaterdag in drie sets: 7-6 (7-4) 6-4 6-2.

Voorsprong

Op de openingsdag hadden Andy Roddick en James Blake in het Memorial Coliseum al voor een comfortabele voorsprong van 2-0 gezorgd door in het enkelspel respectievelijk Dmitri Toersoenov en Michael Joezjni de baas te blijven. Alleen Blake leverde een set in. Voor de Amerikaanse captain Patrick McEnroe was het zijn eerste DC-zege.

De laatste toernooiwinst van de Verenigde Staten in dit prestigieuze evenement voor mannenteams dateerde alweer van twaalf jaar geleden. Toen won de ploeg, aan de hand van Pete Sampras, ook van Rusland, in Moskou op gravel.

Beslissing

De vroegtijdige beslissing nu kwam zaterdag niet meer als een verrassing. Bob en Mike Bryan sloten het tennisjaar 2007 af als de nummer één in het dubbelspel. Andrejev en Davidenko hadden sinds april niet meer samen gespeeld. Daar was alleen in de eerste set, zonder servicebreak, weinig van te merken. Toen die eenmaal in de tiebreak, na een voorsprong van 3-1, verloren ging, was het snel over met de Russen.