MILAAN - AC Milan, Ajax' tegenstander in de kwartfinale Champions League, heeft zaterdag de stadsderby tegen Inter met 0-1 gewonnen. Inzaghi liet zich in de 62e minuut kronen tot matchwinner op aangeven van Rui Costa. AC Milan kwam op de ranglijst gelijk met Inter op de tweede plaats, zes punten achter Juventus.

De overwinning van AC Milan was verdiend. De ploeg van de geblesseerde Seedorf creëerde de meeste kansen, maar wist ze niet te benutten, op Inzaghi na. Vier minuten na het doelpunt kreeg de Colombiaan Cordoba van Inter de rode kaart voor een overtreding op Serginho. Een kwartier eerder had Inters spits Vieri al de rode kaart moeten krijgen. Hij stootte tegenstander Maldini van AC met de elleboog. De verdediger brak zijn neus en moest uitvallen.

Juventus

Koploper Juventus profiteerde zondagavond niet echt van de nederlaag van Internazionale. De ploeg behaalde uit bij Bologna op het laatste moment nog een punt: 2-2. Na 85 minuten leidde de thuisploeg nog met 2-0.

Oud-Feyenoorder Cruz zorgde ervoor dat Bologna bij rust met 1-0 voor stond. Locatelli verdubbelde de voorsprong na rust. Invaller Conte, die na 64 minuten Davids verving, scoorde vier minuten voor tijd via het lichaam van tegenstander Paramatti tegen. Vijf minuten in blessuretijd redde Camoranesi zelfs nog een punt voor de ploeg uit Turijn.

Gelijkspel Lazio

Lazio, nummer vier in de Serie A, kwam tegen Modena niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Romeinse formatie nam toch een punt afstand van Chievo en Parma, die met Lazio strijden voor deelname aan de voorronden van de Champions League. Chievo ging met -1 onderuit bij Empoli, Parma verloor met 2-1 van AS Roma.