KUALA LUMPUR - De Nederlandse hockeyers zijn sterk begonnen aan de 29e editie van de Champions Trophy. Oranje versloeg donderdag in Kuala Lumpur Groot-Brittannië in de stromende regen met 4-0.

De titelhouder scoorde vroeg in de eerste en tweede helft door Teun de Nooijer en Ronald Brouwer. Rob Reckers maakte daarna met twee treffers, beide gefabriceerd met de backhand, het eerste karwei in Maleisië af.

De omstandigheden op de eerste toernooidag waren minder extreem dan vooraf was gevreesd. Het was met ruim dertig graden Celsius weliswaar drukkend warm, maar door de zware bewolking was de zon amper te zien. Na ruim een half uur diende zich in de donkere verte zelfs enig onweer aan.

Douche

Bij het begin van de tweede helft viel de tropische regen als een verkwikkende douche op de toch al kletsnatte spelers. Pas een kwartier voor tijd ging de stadionverlichting aan. Voor de Britten was het toen echter al veel te laat.

Nederland speelt vrijdag in de tweede wedstrijd tegen het gastland.

Nederland - Groot-Brittannië 4-0 (1-0)
2. De Nooijer 1-0, 39. Ronald Brouwer 2-0, 56. Reckers 3-0, 64. Reckers 4-0.

Gele kaart: 58. Ronald Brouwer (Nederland).

Nederland: Vogels; Boerma, Taekema, Van der Horst en Geert-Jan Derikx; Vermeulen, Delmee en De Nooijer; Ronald Brouwer, Caspers en Matthijs Brouwer.
Wissels: Jolie, Rob Derikx, Evers, Reckers, Hertzberger, Hoyng en Hofman.

Oranje verslaat Groot-Brittannië