GLASGOW - Het Schotse voetbaleftal moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Alex Mcleish diende dinsdag zijn ontslag in bij de Schotse voetbalbond. Naar verluidt wordt McLeish de nieuwe trainer van het Engelse Birmingham City.

McLeish, die maar tien maanden in dienst is geweest van de nationale voetbalbond (SFA), slaagde er in net niet in de Schotten naar de eindronde van het Europees kampioenschap in 2008 te loodsen.

Na de knappe uitzege op Frankrijk werd het beslissende duel tegen Italië voor eigen publiek verloren. Schotland is voor de kwalificaties van het WK in 2010 ingedeeld bij Nederland.

Spijtig

SFA-directeur Gordon Smith, die nog schermde met een verbeterd contract, en voorzitter George Peat vonden het spijtig dat de 48-jarige McLeash heeft besloten zo snel al weer te vertrekken.

"Ik ben teleurgesteld dat Alex deze actie heeft ondernomen. Hij is een voortreffelijke trainer, die fantastisch werk heeft geleverd bij ons team", reageerde Peat.

WK

"Iedereen binnen de SFA en zeker de Schotse fans keken al uit naar zijn verrichtingen met de selectie in de WK-kwalificatie.

Daarom hebben we hem bij de loting in Zuid-Afrika ook voorgesteld nog langer met elkaar door te gaan. Jammer dat hij daar vanaf heeft gezien."

Birmingham

McLeish volgde in januari Walter Smith op en ondertekende een verbintenis tot en met het WK van 2010. Birmingham, dat een persconferentie heeft belegd voor woensdag, heeft ongetwijfeld gezwaaid met een veel lucratievere aanbieding.

'The Blues' hielden aan de transfer van Bruce bijna 4,5 miljoen euro over en kunnen de SFA dus ook gemakkelijk een flinke afkoopsom betalen.