BARCELONA - Barcelona is de Spaanse competitie ondanks uitstekend spel begonnen met puntenverlies. De ploeg van Louis van Gaal kwam voor eigen publiek - 90.000 socios waren getuige - niet voorbij Atletico Madrid: 2-2. De Boer, Cocu en Kluivert speelden de gehele wedstrijd. Reiziger viel in de slotfase in.

De promovendus uit de hoofdstad maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan. Beide malen had Luis Enrique, de uitblinker met Saviola, Barça op voorsprong gezet. De zondag weergaloze spelbepaler opende de score al na vijf minuten. Tien minuten na de hervatting zorgde hij ook voor de 2-1. Jorge Otero had vlak voor het rustsignaal gelijk gemaakt. Vier minuten voor tijd herstelde Fernando Correa het evenwicht opnieuw, even onverwacht als onverdiend.

Deportivo

Deportivo opende het seizoen slecht. In La Coruna bleek Betis Sevilla de beste: 2-4. De bezoekers kwamen door Marcos Assuncao en Alfonso (strafschop) binnen 25 minuten met 2-0 voor. Roy Makaay gaf de 32.000 getrouwen weer enige hoop maar nog voor het rustsignaal maakte Arzu er 1-3 van. Joaquin maakte de wanhoop bij Deportivo in het begin van de tweede helft nog groter. Alleen Tristan, vanaf elf meter, deed nog iets terug.

Held Musampa

Oud-Ajacied Kiki Musampa was de held van Malaga. Hij werkte bij Recreativo Huelva met drie doelpunten een 2-0 achterstand weg. Raul Molina en Emilio Viqeira hadden de debutant uitzicht gegeven op een aangename verrassing. Voor rust deed Musampa iets terug, er na draaide hij de wedstrijd in een kwartier tijd helemaal om.

Sander Westerveld moest in het doel Real Sociedad twee treffers, van Gurpegui, incasseren in de Baskische derby tegen Athletic Bilbao. Hij zal er geen slapeloze nacht van hebben. Zijn club won met 4-2. Uitblinker was de Turk Nihat Kahveci met twee goals. De andere kwamen ook op naam van buitenlanders: Karpin en Kovacevic.

Real

Real Madrid speelt zijn eerste wedstrijd maandagavond, tegen Espanyol. Dan zal ook de laatste dure aanwinst, Ronaldo, aan het publiek worden voorgesteld. De Braziliaan van 47 miljoen euro werd zondag met een privé-vliegtuig in Milaan opgehaald.