Van Grunsven klasse apart

MAASTRICHT - Anky van Grunsven heeft tijdens Jumping Indoor Maastricht zoals verwacht ook de kür op muziek gewonnen.

De dressuuramazone uit Erp was met haar paradepaard IPS Salinero, in het MECC voor het eerst in actie sinds de succesvolle Europese titelstrijd, een klasse apart.

Superieure proef

De jury waardeerde haar superieure proef zaterdag met een score van 84,1 procent. De Roermondse Stephanie Peters, die met Jeff 72,2 vergaarde en tweede werd, keek vol bewondering toe. Kirsten Becker (Broere Jazz) eindigde als derde. De kür had dit jaar in Maastricht geen wereldbekerstatus.

Tevreden

Van Grunsven, die voor haar zoveelste zege drie mille kreeg, toonde zich evenals vrijdag na de Grand Prix bijzonder tevreden. "Omdat de verbeteringen die in de training thuis zijn aangebracht nu in veel gevallen ook in de wedstrijdring merkbaar zijn. Maar nog niet in alle. Vandaar dat ik zo af en toe even een duidelijk zichtbare hulp gaf, die ik tijdens internationale wedstrijden altijd zal vermijden", zei de olympisch kampioene na haar eerste geslaagde stap richting de Spelen van 2008.

Veterinair

De Nederlandse dressuurequipe kreeg in Maastricht ook te horen dat er snel een nieuwe veterinair zal worden gezocht. Emile Welling heeft zijn functie met onmiddellijke ingang ter beschikking gesteld. Hij blijft wel de Nederlandse eventingpaarden medisch begeleiden. Teammanager Marriëtte Sanders vertelde dat Welling het te druk heeft als dierenarts om alle taken naar behoren te kunnen combineren.

Springruiters

De springruiters streden zaterdagavond bij JIM om de Telegraaf Prijs. Erik van der Vleuten won. De routinier bleef met de merrie Audi's Paloma in de barrage Gert Jan Bruggink (Primeval Wings) ruim een halve seconde voor. Hij kreeg een cheque van 6000 euro.

NUwerk

Tip de redactie