Veldrijder Nys wint in Koksijde

KOKSIJDE - Sven Nys heeft zaterdagmiddag de wereldbekercross in Koksijde gewonnen. De Belg kwam voor eigen publiek alleen over de finish. Wereldkampioen Erwin Vervecken eindigde vlak achter zijn landgenoot als tweede.

Nederlands kampioen Lars Boom, twee weken geleden nog de beste in Pijnacker, moest genoegen met de derde positie nemen.

Boom was na afloop van de zware koers niet ontevreden over zijn prestatie. "Ik ben er vanaf het startsignaal vol ingevlogen. Misschien had ik iets rustiger moeten beginnen, maar dat ligt niet helemaal in mijn aard. Ik had het moeilijk in het mulle zand. Nys was vandaag de beste. Daar moet je eerlijk in zijn. Ik was uiteindelijk blij dat ik Klaas Vantornout nog vlak voor de finsish kon passeren. Daardoor eindigde ik toch nog op een mooie derde plaats."

Compleet

Nys boekte zijn derde zege op rij in Koksijde. "Deze cross is op mijn lijf geschreven", stelde de Belg. "In Koksijde wint ook vaak de meest complete veldrijder. Je moet goed bergop zijn en ook in het zand overeind blijven. Op andere delen van het parkoers moet je juist weer snelheid maken. Dat is me vandaag goed gelukt. Al startte ik niet zo goed."

Nys maakte het verschil in de laatste ronde. "Ik wilde al eerder ontsnappen. Dat mislukte omdat ik tot drie keer toe stil viel in het zand. Daarom was het leuk dat ik in de laatste ronde uitgerekend wel in het zand het verschil kon maken."

Terecht

Wereldkampioen Vervecken noemde Nys de terechte kampioen. "Ik denk dat hij over het hele seizoen weer de beste renner is. Maar er zijn wedstrijden waar ik hem kan kloppen. Vandaag was dat helaas niet het geval."

NUwerk

Tip de redactie