Nederlanders succesvol voor Liverpool, Arsenal loopt uit

NEWCASTLE - Dirk Kuijt en Ryan Babel hadden zaterdagmiddag een groot aandeel in de uitzege van Liverpool op Newcastle United. Beide Nederlandse aanvallers maakten één doelpunt tijdens het door hun ploeg met 3-0 gewonnen duel.

Basispeler Kuijt zorgde voor de tweede treffer van Liverpool. Invaller Babel maakte het derde doelpunt van zijn ploeg.

Liverpool houdt door de zege aansluiting met de beste clubs van de Premier League.

Arsenal

Arsenal heeft de leidende positie verstevigd. De ploeg van de geblesseerde Robin van Persie won met 2-0 van Wigan Athletic dankzij late treffers van William Gallas en Tomas Rosicky.

Concurrent Manchester United verloor verrassend bij Bolton met 1-0 door een doelpunt van Nicolas Anelka.

Arsenal kwam op 33 punten uit dertien duels. ManUnited volgt met 30 punten uit veertien wedstrijden. De Reds moeten ook nog een wedstrijd inhalen op de Engelse titelhouder.

Chelsea

Ook Chelsea blijft het goed doen in de Engelse Premier League. De Londense topclub versloeg Derby County met 2-0. Daarmee handhaafde Chelsea zich in de subtop, met twee punten minder dan nummer twee Manchester United.

Salomon Kalou vervulde een hoofdrol in de eerste helft. Eerst scoorde hij koelbloedig uit een fraaie aanval, daarna miste hij voor open doel jammerlijk. Shaun Wright-Philips wist na de rust nog wel het net te vinden: 2-0.

Diep in blessuretijd liep Michael Essien nog tegen een domme rode kaart aan. Hij sloeg opzichtig naar een tegenstander waarna de scheidsrechter de speler van Chelsea met recht uit het veld stuurde.

Tip de redactie