NAC en Roda JC kunnen niet scoren

BREDA - In de twaalfde speelronde van de eredivisie hebben NAC en Roda JC vrijdag in Breda elkaar het voetballen onmogelijk gemaakt.

Beide subtoppers gingen uit van een zeer verdedigende stelling. De bal flipperde daardoor hoofdzakelijk ver buiten de doelgebieden.

De uitslag van 0-0 was dan ook logisch. Met ieder een punt kwamen beide teams op totaal negentien met iets betere doelcijfers voor de Limburgers.

Voorzichtig

Het was in Breda vrijdag bepaald geen avondje NAC. De thuisploeg speelde daardoor veel te voorzichtig, ondanks een vol huis met verwachtingsvolle supporters. De eerste helft was van geen enkel niveau.

De voorzichtigheid maakte dat er nauwelijks iets gebeurde. NAC was één keer gevaarlijk na een doorbraak van Ahmed Ammi, een snelvoetige Marokkaan uit eigen kweek. Roda's doelman Bram Castro onderschepte de voorzet.

Doelpoging

De eerste gerichte doelpoging was pas in de 32e minuut te zien. Andres Oper zag zijn schot gekeerd door NAC's keeper Jelle ten Rouwelaar.

Aan weerszijden was er verder alleen wat opwinding over gestopte kopballen, een van Roland Lamah en een van Patrick Zwaanswijk.

Féher

NAC zette na de rust meer druk en verscheen ook iets vaker voor het doel van Roda JC. In de 52e minuut vloog een vrije trap van Csaba Féher rakelings over.

In de 64e minuut keerde Castro een schot van Féher. Roda JC kreeg het benauwd, kon de bal ook maar moeilijk in de ploeg houden.

Atteveld

De thuisploeg was vooral, of eigenlijk alleen maar, gevaarlijk over links. Anthony Lurling, Ammi en invaller Jonas Kolkka verschalkten verdediger Fatih Sonkaya meermalen. Roda's trainer Raymond Atteveld greep in en liet het gevaar volledig bezweren door invaller Jean-Paul Saeijs.

Daarna was het afgelopen. Aan de andere kant kreeg Ten Rouwelaar niets meer op te knappen in de gehele tweede helft. Roda JC had als uitspelende ploeg het meest baat bij de 0-0.

Brandts

In Breda deed de uitslag geen goed aan de positie van trainer Ernie Brandts over wie, ondanks redelijke resultaten, geen al tevredenheid bestaat.

Tip de redactie