UTRECHT - FC Utrecht steekt in een ernstige vormcrisis. De ploeg heeft al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Vrijdagavond keerde Willem II met één punt terug naar Tilburg. Voor de Brabanders betekende de 1-1 het vierde achtereenvolgende gelijkspel.

De halve finale van het bekertoernooi, dinsdag tegen PSV, is de laatste kans voor FC Utrecht om het verloren seizoen nog enige glans te geven. Bij winst ligt de kortste weg naar Europees voetbal uitnodigend open. De ploeg van trainer Booij heeft al vaker bewezen een echte cupfighter te zijn, maar dinsdag zullen de spelers meer moeten tonen dan hoogstens de nooit aflatende wilskracht.

Ongeluk

Net binnen het half uur vormde een onfortuinlijk moment van doelman Wapenaar de aanleiding van het gelijkspel tegen Willem II. Landzaat kopte na een fraaie voorzet van Sektioui tegen de lat, de terugspringende bal verdween via het lichaam van Wapenaar over de lijn; 0-1.

FC Utrecht zette alles op alles om de onterechte achterstand ongedaan te maken. Wapenaars collega Martin kreeg handenvol werk, maar echt lastig werd het hem te zelden gemaakt. De lange Belg had meer te stellen met de vele voorwerpen waarmee hij in de slotfase vanaf de tribunes werd bekogeld. Martin, publiekslieveling na het gelijkspel tegen PSV, verving andermaal zijn landgenoot De Vlieger die nog niet is hersteld van zijn achillespeesblessure.

Toch nog

FC Utrecht scoorde in de laatste vijf wedstrijden slechts eenmaal, ook vrijdagavond miste de thuisclub soms enig geluk, maar meestal ontbrak de ultieme overtuiging. Trainer Booij bracht met Gluscevic en Roiha twee verse aanvallers in het veld. Kuijt bekroonde in de 81e minuut zijn harde werken, zijn voorzet werd door Gluscevic ingekopt: 1-1. Kort voor tijd kreeg Wapenaar zijn persoonlijke revanche. Hij redde bekwaam bij een inzet van invaller Mathijssen.