Kiki Musampa tekent bij AZ

AMSTERDAM - AZ heeft zich versterkt met Kiki Musampa. De 30-jarige oud-Ajacied zat zonder club, en trainde al enige tijd met de Alkmaarders mee.

Dat meldt AZ op de clubwebsite. Musampa wordt in het DSB-stadion herenigd met Louis van Gaal, de trainer onder wiens bewind hij in het seizoen 1994-1995 hij bij Ajax debuteerde.

Hij verruilde die club in 1997 voor Girondins Bordeaux en speelde daarna nog voor Málaga, Atlético Madrid, Manchester City en Trabzonspor, waar hij afgelopen zomer vertrok.

"AZ heeft me nu vastgelegd omdat de spelers voor de linkerflank door blessures dun gezaaid zijn. Voor mij is het na een paar maanden niet gespeeld te hebben heel goed om weer bij een mooie club te spelen", aldus Musampa op de website van AZ.

Conditie

De middenvelder hield in Alkmaar al enige tijd zijn conditie op peil. Van Gaal liet al eerder weten dat hij de speler graag aan zijn elftal wilde binden.

Musampa heeft een contract getekend tot 1 juli 2008. Na de winterstop kan hij ook in Europese wedstrijden voor AZ uitkomen. De club is nog actief in het UEFA-Cuptoernooi.

NUwerk

Tip de redactie