Simons mist ook CSKA Moskou

EINDHOVEN - Aanvoerder Timmy Simons reist zondag niet met de selectie van PSV mee naar Rusland voor de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. De Belgisch international heeft rugklachten en is niet op tijd hersteld voor het duel van dinsdag.

Eerder was al bekend dat Simons de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Excelsior moet overslaan. Interim-trainer Jan Wouters kan ook niet beschikken over Tommie van der Leegte. De middenvelder heeft darmklachten.

Carlos Salcido neemt de aanvoerdersband van Simons over. Eric Addo is een belangrijke kandidaat om de positie van de controlerende middenvelder in te nemen.

Affelay

Jason Culina en Ibrahim Afellay zitten na wekenlange afwezigheid weer bij de selectie. Wouters weet nog niet of hij zaterdag met ze begint. "Bij hen is de tank na een uur leeg. Je kunt niet te veel van die spelers opstellen."

Danko Lazovic is inzetbaar. De Servische international mag het EK-kwalificatieduel van zijn land tegen Kazachstan, dat eveneens zaterdag wordt gespeeld, laten schieten.

Tip de redactie