Lee en Bruins niet fit, Davids terug na winterstop

AMSTERDAM - Feyenoord kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet beschikken over Luigi Bruins en Chun-Soo Lee. De Rotterdamse middenvelder kampt met een hamstringblessure, zijn Zuid-Koreaanse collega is ziek.

Trainer Bert van Marwijk moet flink gaan puzzelen in zijn opstelling. Naast de twee afvallers kan hij ook niet beschikken over Nicky Hofs, Tim Vincken en Michael Mols, die geschorst is. De lichtgeblesseerden Danny Buijs en Theo Lucius zijn wel weer inzetbaar.

Davids

Ajax maakte vrijdag bekend dat Edgar Davids na de winterstop weer terug is. De routinier komt terug van een beenbreuk die hij opliep in het oefenduel met Go Ahead Eagles. "Het zou prettig zijn als Edgar weer een wedstrijd kan spelen, bijvoorbeeld in de winterstop in Dubai. We kijken wanneer hij dat weer aan kan", zegt zijn trainer Adri Koster vrijdag op de clubsite.

De Amsterdamse bekerhouder zwaait zondag Jaap Stam uit. De verdediger zette een maand geleden een punt achter zijn carrière maar tot een afscheid van het Amsterdamse publiek kwam het tot op heden nog niet.

Tip de redactie