'Breukink wist niet waar Rasmussen verbleef'

AMSTERDAM - Henri van der Aat, interim-directeur van de Rabowielerploeg, is donderdagavond in de bres gesprongen voor zijn ploegleider. Volgens Van der Aat zijn uit het rapport-Vogelzang de verkeerde conclusies getrokken.

Dat zei hij donderdagavond na afloop van de uitreiking van de SponsorRingen 2007 in een gesprek met Adformatie. "Laat ik het hier maar duidelijk zeggen: Erik Breukink wist niet waar Michael Rasmussen verbleef. In het rapport-Vogelzang staat helemaal niet dat Breukink wist van de niet-kloppende whereabouts van Rasmussen. Heel vervelend dat veel media dat toch hebben overgenomen."

Van der Aat is sinds het opstappen van Theo de Rooij directeur van de Rabowielerploeg.

Bloedwaarden

Vorige week heeft Rasmussen cijfers over zijn bloedwaarden van de afgelopen drie jaar geopenbaard. De Deense wielrenner hoopt daarmee aan te tonen dat hij geen dope heeft gebruikt.

Rasmussen, in juli als geletruidrager in de Tour ontslagen door Rabobank, heeft 24 bloedwaarden (hematocriet en hemoglobine) getoond. Deze waarden bevinden zich allemaal binnen de grenzen.

De 33-jarige Rasmussen is in moeilijkheden beland omdat hij loog over zijn verblijfplaatsen in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk.

Tip de redactie