PARIJS - De Internationale automobielfederatie (FIA) heeft vrijdag Giancarlo Fisichella uitgeroepen tot winnaar van de Braziliaanse Grand Prix in Sao Paulo, afgelopen zondag. Hiermee corrigeert de federatie de uitslag, waarin de Fin Kimi Raikkonen won. De klasseringen van de twee zijn nu officieel omgedraaid, waardoor Fisichella voor het eerst in zijn loopbaan een formule-1-wedstrijd heeft gewonnen.

De chaotische race op het circuit van Interlagos werd voortijdig afgebroken. De aanleiding daarvoor waren de vele ongelukken, ten dele veroorzaakt door regen. De FIA acht bewezen dat Fisichella in zijn Jordan-bolide al aan de 56e ronde was begonnen als leider in de wedstrijd. De Italiaan haalde Räikkönen in de 54e ronde in. Bij voortijdig afbreken van een race wint de coureur die twee ronden daarvoor aan de leiding ging.

De wedstrijdleiding besliste zondag dat Fisichella pas aan zijn e ronde bezig was toen de race werd stilgelegd. Omdat Räikkönen in de 53e doorgang nog eerste lag, kreeg hij toen de zege toegekend.