Sneijder haakt af bij training

MINSK - Bondscoach Marco van Basten van het Nederlands elftal weet nog niet of hij woensdagavond tijdens de uitwedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland over Wesley Sneijder kan beschikken. De middenvelder haakte dinsdagavond tijdens de training in de vrieskou van Minsk af met een knieblessure.

"Volgens mij valt het allemaal wel mee. Maar we weten morgen beter hoe het echt met Sneijder gaat", aldus de bondscoach die zonder Edwin van der Sar, Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooij naar Wit-Rusland reisde. Robin van Persie en Arjen Robben zijn al langer geblesseerd.

Afgaande op de laatste training voor het slotduel van de EK-kwalificatie vormen Danny Koevermans en Dirk Kuijt het aanvalskoppel van Oranje. Ryan Babel krijgt een kans op de linkerflank.

Zeker

Oranje is al zeker van deelname aan het EK. Bij een gelijkspel is het Nederlands elftal komende zomer één van de vier groepshoofden op de Europese eindronde in Oostenrijk en Zwitserland.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Melchiot, Heitinga, Mathijsen en Bouma; Van der Vaart, De Zeeuw, Van Bronckhorst en Babel; Kuijt en Koevermans.

NUwerk

Tip de redactie