Sparta schikt met Kokmeijer

AMSTERDAM - Sparta heeft een schikking getroffen met Niels Kokmeijer. Hiermee komt een einde aan een langslepende zaak tussen beide partijen.

Kokmeijer (28) eiste een forse schadevergoeding voor de zeer zware beenblessure die hij in december 2004 in een duel met Sparta opliep. Door een brute charge van tegenstander Rachid Bouaouzan moest de aanvaller zijn loopbaan als profvoetballer beëindigen.

Sparta wil geen mededeling doen over de hoogte van het schikkingsbedrag. De arbitragecomissie van de KNVB bepaalde eerder in een voorlopige uitspraak dat oud-Go Ahead Eaglesspeler Kokmeijer recht had op 100.000 euro als voorschot op de geleden en nog te lijden schade.

Tafel

De voetballer eiste 850.000 euro. "Daarop heb ik een aantal keren met de advocaat van Kokmeijer om de tafel gezeten", zegt advocaat Boudewijn van Eijck van Sparta.

"Daar is deze schikking de uitkomst van. Over de inhoud willen we verder niets zeggen."

Kokmeijer

Kokmeijer zelf wilde dinsdag niet inhoudelijk reageren: "We hebben een geheimhoudingsplicht. Maar ik ben wel tevreden dat er na een hele lange tijd een einde is gekomen aan deze zaak."

"Ik ben de zaak begonnen omdat ik vond dat er iets is gebeurd dat alle regels overtrad. Dat deze schikking eruit is gekomen voelt min of meer als een overwinning. Ik ben er blij om.''

Fysiek

Kokmeijer is bijna drie jaar na dato fysiek nog steeds niet de oude en verwacht ook niet dat hij dat ooit zal worden. ""Ik kan mijn tenen niet heffen en ik heb geen gevoel in de bovenkant van mijn voet."

"Ik probeer dat met krachttraining zoveel mogelijk te compenseren. Maar écht sporten zit er niet meer in.''

Tip de redactie