CAPELLE - Het afscheid van Toon Gerbrands als volleybalcoach laat nog even op zich wachten. Zijn ploeg, Piet Zoomers/Dynamo, bereikte donderdagavond de finale van de playoffs om de Nederlandse titel.

De Apeldoorners wonnen, aangevoerd door de uitblinkende oud-international Bas van de Goor, knap met 3-0 bij Alcom/Capelle, dit seizoen de grote rivaal én plaaggeest. De setstanden waren -25 25-22 25-21. In de best-of-seven zegevierde Dynamo daardoor met 4-3. In de eindstrijd is Omniworld de tegenstander. De landskampioen was al eerder klaar met Ortec.Nesselande: 4-2.

Gerbrands

Gerbrands begon met het team dat dinsdag voor eigen publiek de laatste strohalm greep (3-2) als basis. Dus met Tomislav Smuc als spelverdeler, Martin van der Horst als middenblokkeerder en Wytze Kooistra als libero-aanvaller in de plaats van Joram Maan, de volleyballer van het jaar. Vooral de laatste, verrassende wissel pakte goed uit. Kooistra serveerde de wedstrijd met een serie harde sprongopslagen uit.

Door de winst op Capelle blijft Jeroen Rauwerdink in Nederland. De -jarige passer-loper, die zich heeft ontpopt tot een dragende speler en donderdag de hele wedstrijd meedeed, zou bij uitschakeling aanvoerder zijn van de Oranje-junioren bij het Europees kampioenschap in Zagreb.

Meningsverschil

Het meningsverschil tussen Dynamo en bondscoach Gido Vermeulen, die Rauwerdink onder druk zou hebben gezet voor de nationale ploeg te kiezen, is eerder deze week uitgepraat. De NeVoBo en Omniworld voelden er niets voor de playoffs voor een weekje te onderbreken voor dit titeltoernooi van de talenten.