LONDEN - De Italiaanse autocoureur Giancarlo Fisichella wordtzeer waarschijnlijk toch de winnaar van de Braziliaanse Grand Prixin Sao Paulo. Na het voortijdig afbreken van de door regengeteisterde chaotische race met veel ongelukken op het circuit vanInterlagos kreeg de Fin Kimi Räikkönen de trofee uitgereikt.Wellicht wordt de uitslag vrijdag na uitgebreid onderzoek in Parijsherzien.

De wereldautosportfederatie FIA heeft bewijzen gekregen datFisichella in de Jordan-bolide al aan de 56e ronde was begonnen alsleider in de wedstrijd. De Italiaan haalde Räikkönen in de 54eronde in. De wedstrijdleiding besliste zondag direct na hetafbreken dat de leider van de wedstrijd pas in de 55e ronde was. Inde 53e ronde was Räikkönen nog eerste en kreeg hij de zegetoegekend. De Fin verstevigde met zijn tweede triomf na Maleisiëzijn leidende positie in de strijd om de wereldtitel Formule 1.

De FIA heeft alle leden van de wedstrijdleiding in Sao Paulovoor vrijdag naar Parijs geroepen om de details uit te zoeken.Indien Fisichella, die zich in Sao Paulo reeds enige minutenwinnaar waande, de zege alsnog krijgt toebedeeld, betekent dat zijneerste in 110 Grand Prix.

Fisichella verklaarde zeker te weten dat hij aan de 56e ronde was begonnen. "Ik ben twee keer langs het ongeluk met Mark Webber en Fernando Alonso gereden. Bovendien wasik als eerste terug in de pits."