De Jong heeft begrip voor beslissing Stevens

AMSTERDAM - Nigel de Jong begrijpt de keuze van Huub Stevens om na afloop van het seizoen Hamburger SV in te ruilen voor het trainerschap bij PSV.

"Het is voor hem een superkans om bij PSV te werken", vertelde de middenvelder van HSV na afloop van de training van het Nederlands elftal in Katwijk. Hij wees er ook op dat familieomstandigheden voor Steven, wiens vrouw ernstig ziek is, de doorslag hebben gegeven. "Familie is altijd het belangrijkste."

De Jong benadrukt wel te balen van het aanstaande vertrek van Stevens, die in februari werd aangesteld als opvolger van Thomas Doll. "Natuurlijk is het jammer voor de club. Stevens heeft HSV omgevormd van degradatiekandidaat tot kanshebber voor de titel. Hij is gewoon de beste coach voor deze club."

Bundesliga

HSV, waar ook de Nederlanders Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Romeo Castelen onder contract staan, bezet momenteel de derde plaats in de Bundesliga met slechts één punt minder dan koploper Bayern München.

Of de nieuwe trainer opnieuw een Nederlander wordt, maakt De Jong niet veel uit. "Ik hoop op een goede trainer", zei de 22-jarige middenvelder, die aan het begin van vorig jaar Ajax verruilde voor de Duitse club. "Ze hebben nog acht maanden de tijd om iemand te vinden."

NUwerk

Tip de redactie