NYON - De tuchtcommissie van de Europese voetbalunie UEFA heeft de Engelse voetbalbond in staat van beschuldiging gesteld voor racistische uitingen van supporters bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije van vorige week.

De UEFA had al een aanklacht ingediend over het betreden van het speelveld door fans tijdens dezelfde wedstrijd en wangedrag van Engelse officials na afloop van het duel. Engeland zegevierde met -0 over Turkije door twee doelpunten in de slotfase.

Spelerstunnel

De nieuwe disciplinaire procedure volgde op een klacht van de Turkse voetbalbond. Deze bond is overigens zelf ook aangeklaagd voor wangedrag van de spelers in de tunnel naar de kleedkamer.

De tuchtcommissie van de UEFA zal deze zaken behandelen tijdens een zitting op 1 mei. Rond de wedstrijd arresteerde de politie honderd mensen naar aanleiding van relletjes. De kans is groot dat er zware sancties zullen volgen. Slowakije werd veroordeeld tot een kwalificatiewedstrijd zonder publiek na incidenten bij een wedstrijd tegen Engeland.