Martin Verkerk in zee met Glen Schaap

AMSTERDAM - Martin Verkerk heeft Glen Schaap uitgekozen om zijn nieuwe trainer te worden. De tennisser heeft besloten zijn carrière van een laatste impuls te voorzien. Daarvoor heeft hij een jaar uitgetrokken, en besloten toch weer met een coach in zee te gaan.

Verkerk, die zijn grootste succes in 2003 beleefde toen hij in Parijs de finale van Roland Garros bereikte, kampte de laatste jaren met veel blessureleed.

Vooral zijn rechter (tennis)schouder wierp de inwoner van Alphen aan de Rijn ver terug op de wereldranglijst. Daarom wilde Verkerk geen coach meer betalen.

Florida

Momenteel verblijft Verkerk in Florida, waar hij tot de kerstdagen bij de internationaal bekende tenniscoach Nick Bolletieri traint. Daarna, in januari, zal Verkerk starten met Schaap.

De Nederlander, die de laatste jaren als coach met onder anderen Nadia Petrova en Dinara Safina vele successen beleefde, wordt een jaar lang zijn coach.

Oude niveau

De 29-jarige Verkerk geeft zichzelf nog een jaar om te kijken of hij weer op zijn oude niveau kan terugkomen. Het is nog niet zeker of hij in januari start op de Australian Open.

Wel wil hij meedoen aan de kwalificaties. Momenteel staat Verkerk 674e op de wereldranglijst.

NUwerk

Tip de redactie