MAASTRICHT - De spelersgroep van MVV dreigt het faillissement van de Limburgse voetbalclub aan te vragen. Het bestuur van de eerstedivisieclub heeft tot dinsdag de tijd om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Indien de salarisbetaling over maart uitblijft, stapt de selectie naar de rechtbank. Dat heeft de spelersploeg donderdagochtend in overleg met de spelersvakbond VVCS besloten.

"Het is de hoogste tijd dat we de druk op de clubleiding verhogen", liet VVCS-voorzitter Theo van Seggelen weten. "De laatste maanden worden de salarissen steeds met hangen en wurgen betaald. Dat kan niet langer zo doorgaan. De spelers moeten allemaal hun huur of hypotheek betalen. Ze hebben recht op een tijdige betaling."

Door het overleg met de VVCS werd er donderdagochtend bij MVV niet getraind. In de middaguren volgde wel een oefensessie. Volgens Van Seggelen komt de Limburgse ploeg voorlopig in de competitie normaal in actie. "Dat zijn de spelers contractueel verplicht. Tussen een aanvraag en uitspraak van een faillissement zit ook altijd een aantal weken. Het is te hopen dat in die periode een miljonair met een MVV-hart opstaat. Anders is het zomaar ineens afgelopen met het betaalde voetbal in Maastricht."

Van Seggelen

Van Seggelen spreekt van een unieke ontwikkeling in het Nederlandse profvoetbal. "Het is inderdaad nog nooit gebeurd dat de spelers het faillissement van een club hebben aangevraagd. Maar we zien geen andere mogelijkheid meer om het bestuur tot betaling te dwingen."

Namens de spelersgroep lichtte John Mutsaers de stap toe: "We hebben de salarissen van maart niet ontvangen. Dat van februari nog wel, maar met vertraging. Bovendien zijn sinds mei vorig jaar de onkostenvergoedingen niet meer uitbetaald. Het is heel vervelend dat het zover is gekomen, maar wij hebben niet om de problemen gevraagd. We hopen in elk geval nog steeds dat het goedkomt."

Marcel Franssen, algemeen manager, maakt zich ernstig zorgen. "Maar dat doe ik al maanden. Natuurlijk hopen we niet dat de spelers het advies van de VVCS opvolgen. Wij proberen nu zo snel mogelijk een structurele oplossing te vinden."