LONDEN - Formule-1-renstal Minardi zal vrijdag voor het eerst met drie auto's testen op het circuit van San Marino, waar volgende week de GP wordt verreden. Teambaas Paul Stoddart van de formatie van Jos Verstappen heeft hiertoe een overeenkomst ter waarde van 1 miljoen euro afgesloten met de Italiaanse autocoureur Matteo Bobbi.

Bobbi zal naast San Marino ook testen voor de GP van Spanje, Oostenrijk en Italië. De deal met de 24-jarige Italiaan maakt deel uit van een sponsorovereenkomst. "Het gaat niet alleen om de testen. Hij heeft ook namen op de auto en al de andere dingen die een sponsor van een miljoen euro moet hebben", zei Stoddart.

Minardi is één van de vier teams die zich hebben ingeschreven voor gelimiteerde privé-testen tijdens het seizoen op de circuits van de GP's. Stoddart hoopt meer rijders te kunnen aantrekken om te testen. "We proberen om een Amerikaan te laten testen in Indianapolis. Het draait om geld. We zullen niet met minder dan met een budget van een kwart miljoen euro rijden op vrijdag, want dan is het economisch niet interessant."