'Stevens volgend seizoen hoofdcoach bij PSV' (video)

AMSTERDAM - Huub Stevens zal zijn aflopende contract bij Hamburger SV niet verlengen, maar kiest voor PSV. De club uit Eindhoven maakt maandag op een persconferentie officieel bekend dat de 53-jarige oefenmeester vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach is.

Stevens tekent een contract dat hem tot de zomer van 2010 aan zijn oude liefde bindt, meldt Dagblad De Limburger maandag.

PSV is op zoek naar een nieuwe trainer sinds Ronald Koeman eind vorige maand naar Valencia vertrok. Sef Vergoossen zal na de winterstop de taken van interim-coach Jan Wouters bij de regerend landskampioen overnemen.

Nagoya Grampus Eight

De 60-jarige Vergoossen mag pas eind december vertrekken bij Nagoya Grampus Eight omdat hij door zijn Japanse werkgever aan zijn contract wordt gehouden. PSV wilde de trainer graag per direct naar Eindhoven halen. Een poging om zijn contract af te kopen, lijkt te zijn mislukt.

Stevens werd anderhalf jaar geleden al genoemd als belangrijkste gegadigde om Guus Hiddink als hoofdcoach op te volgen bij PSV. De keuze voor Koeman werd destijds dan ook als een grote verrassing gezien. Toch lijkt Stevens na de mislukte pogingen om Martin Jol en Fred Rutten aan te trekken ook nu niet de eerste keuze van PSV.

Tip de redactie