ESTORIL - Raemon Sluiter moet bij het tennistoernooi van Estoril nog even geduld hebben. Zijn partij in de eerste ronde tegen de Portugese qualifier Bernardo Mota werd voor het begin van de derde set gestaakt wegens de invallende duisternis. Sluiter had op dat moment de partij onder controle.

De Rotterdammer verloor de eerste set in de tiebreak, kansloos (1-7), maar herstelde zich uitstekend. Hij kwam snel een break voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 6-3.

Verkerk

Martin Verkerk werd dinsdag in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verloor van de vrij onbekende Israëliër Harel Levy. De eerste set kreeg de tennisser uit Alphen aan den Rijn met 6-3 klop, de tweede mondde uit in een tiebreak. Die won Levy, de nummer 232 van de ATP-entreelijst, met 7-4.

Scheppingen

Dennis van Scheppingen slaagde er in Casablanca ook niet in de tweede ronde te bereiken. Hij verloor met 4-6 7-5 3-6 van de Fransman Olivier Mutis. Het was voor Van Scheppingen zijn eerste optreden op de ATP-tour sinds april vorig jaar in München. Hij was sindsdien vooral actief in het Challengercircuit. Dat leverde hem dit seizoen een toernooizege op in Belgrado. Van Scheppingen haalde in Casablanca via de kwalificaties het hoofdtoernooi.