KERKRADE - Met AC Milan treft Roda JC-trainer Georges Leekens in de vierde ronde van het UEFA-cuptoernooi de tegenstander die hij zich had gewenst. "Het is voor elke trainer en voor elke voetballer een droom tegen zo'n wereldberoemde club te voetballen", zei de Belg woensdag na de loting. "Een hele eer voor een club als Roda JC om dit te mogen meemaken."

Op 19 februari, als Roda JC de eerste (thuis)wedstrijd speelt, zal het Parkstad Limburg-stadion tot de laatste plaats zijn gevuld met Limburgse fans, maar ook met vele tifosi die in het grensgebied wonen. "In de regio Genk wonen heel veel Italianen, die zullen ook blij zijn met deze loting", aldus Leekens.

Een plaats bij de beste acht was al voor de loting geen realistisch vooruitzicht. Behalve AC Milan waren Leeds United, Valencia en Borussia Dortmund de mogelijke tegenstanders van de nummer dertien van de Eredivisie.

"Allemaal tegenstanders die aanspreken", meende ook bestuurslid technische zaken Nol Hendriks, die om commerciële redenen liever Dortmund had gekregen. Duitse reclameborden en tv-rechten zouden circa 1 miljoen gulden extra hebben opgeleverd. "Maar AC Milan is natuurlijk ook een gegarandeerd vol huis." Leekens: "En om sportieve redenen interessanter."

Luijpers

Speler Mark Luijpers was al eens in het San Siro-stadion, maar dan wel stiekem. "Toen ik 17 jaar was, speelden we een toernooi in Milaan. We moesten en zouden naar het stadion, maar mochten niet naar binnen. Toen zijn we via een achterdeurtje alsnog op de tribunes gekomen. Ik neem aan dat ze ons dit keer wel op het speelveld zullen toelaten. Roda JC - AC Milan, wat een affiche."

De ploeg staat in de serie A op de vijfde plaats, schakelde in het Europees toernooi eerder het Wit-Russische Borisov, CSKA Sofia en Sporting Lissabon uit. Roda JC rekende af met Fylkir uit IJsland, Maccabi Tel Aviv en Bordeaux. "Tegen die Fransen was het al een sensatie dat we verder kwamen", aldus de verdediger. "Uiteraard gaan we ervoor om ook AC Milan te verslaan, in voetbal is alles mogelijk."