AMSTERDAM - Trainer Ronald Koeman heeft Jari Litmanen opgenomen in de selectie van Ajax voor het eerste duel in de kwartfinale tegen AC Milan. De oefenmeester voorziet dinsdagavond in de Arena een invallersrol voor de van een achillespeesblessure herstelde Fin. Omdat ook Zlatan Ibrahimovic volledig is genezen van een hamstringblessure, maakt Jamal Akachar geen deel meer uit van de hoofdmacht.

Jari Litmanen, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, kwam half december voor het laatst in actie. Hij raakte tijdens de thuiswedstrijd van de Amsterdammers tegen PSV geblesseerd. De Fin trainde zondag weer voor het eerst mee met de A-selectie.

Na afloop van de laatste test voor het duel met AC Milan achtte hij zich maandag voldoende fit voor een rol als invaller. "Ik kan denk ik wel een half uur spelen", verklaarde Litmanen. "Ik zou gek zijn wanneer ik hem dan niet zou selecteren", aldus Koeman, die Yakubu tijdens het laatste partijtje op de training met de basisformatie voor het duel met AC Milan liet meespelen. De oefenmeester wilde nog niet bevestigen dat hij een rol voor de verdedigende middenvelder heeft weggelegd.

"De spelers weten pas morgen wie er gaat spelen. Ik ga nu dus niets zeggen." Koeman kan in ieder geval niet beschikken over Andy van der Meyde. De buitenspeler ontbreekt wegens een schorsing.