ARNHEM - Het reddingsplan voor het noodlijdende Vitesse is vrijwel klaar. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem bevestigde maandag dat het project in de afrondende fase verkeert. "Het streven is om eind deze week met het reddingsplan naar buiten te treden. Eerst moet echter het college van burgemeester en wethouders nog goedkeuring verlenen", liet de voorlichter weten.

De belangrijkste punten in het reddingsplan zijn: aankoop door de gemeente van het stadion Gelredome, een forse lening aan Vitesse, een sterke huurverlaging voor de eredivisieclub en samenvoeging van het Gelredome en Vitesse in één holding. Een eventuele degradatie van de Arnhemse ploeg kan het reddingsplan, dat naar verluidt een financiële inspanning van ruim 25 miljoen euro vergt, nog wel flink in de war sturen.

"Het plan wordt nog dagelijks bijgesteld", aldus de woordvoerder van het gemeentebestuur. "Er zitten heel veel haken en ogen aan de reddingsoperatie. Maar we naderen het eindpunt. De gemeenteraad van Arnhem spreekt zich waarschijnlijk op 24 april uit over het plan."

Enthousiast

Vitesse-voorzitter Jos Vaessen heeft enthousiast gereageerd op de gemeentelijke voorstellen. Ook stadiondirecteur Paul van Sliedrecht is positief gestemd. Beiden willen echter meer concrete informatie hebben over de inhoud van het reddingsplan. "Die komt er pas als het definitief is vastgesteld", meldde de gemeentelijke woordvoerder.