MADRID - Real Madrid heeft in de Spaanse Primera Division een moeizame zege op Rayo Vallecano behaald. De koploper wist pas vijf minuten voor tijd een 0-1 achterstand in een 3-1 overwinning om te buigen. FC Barcelona leed de eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Antic: 0-2 bij Villarreal. Deportiva La Coruna nam in een rechtstreeks duel de tweede plaats op de ranglijst over van Real Sociedad: 2-1.

Na de snelle openingstreffer van Cembranos leek Rayo Vallecano op weg Real Madrid de eerste thuisnederlaag sinds november 2000 toe te brengen. Maar Morientes vond vijf minuten voor tijd toch nog het doel voor Madrid. In de slotminuut bezorgde Portillo de thuisclub de drie punten. In blessuretijd maakte Morientes er nog 3-1 van.

De voorsprong van Real Madrid op de ranglijst bedroeg na de 28e speeldag zes punten op zowel La Coruna als Sociedad. De club van Roy Makaay zegevierde met 2-1 na een achterstand van 0-1 door Nihat. Voor rust maakte Capdevila gelijk en zeven minuten voor tijd zorgde Fran voor de winst.

Barcelona onderuit

FC Barcelona verloor bij Villarreal in de tweede helft. Nadat Lopez in de 57e minuut scoorde uit een strafschop moest Barca meer aanvallen. Het tegenoffensief werd bemoeilijkt door de rode kaart van Sorin in de 73e minuut. In de blessuretijd verhoogde Calleja de score naar 2-0.

Betis Sevilla versloeg FC Valencia met 2-0 door treffers van Fernando en Arzu. Valencia kwam daardoor op 13 punten achterstand van Real Madrid. Ex-Ajacied Mido kwam niet tot scoren voor Celta de Vigo. De uitwedstrijd tegen Espanyol Barcelona eindigde in 0-0.