AMSTERDAM - Juventus heeft de koppositie in de Italiaanse competitie verstevigd. De ploeg van Edgar Davids won zaterdag de derby met Torino met 2-0. De voorsprong op de ranglijst groeide naar vijf punten. Inter Milan speelde zondagavond met 3-3 gelijk tegen AS Roma. AC Milan kwam op acht punten achterstand door zaterdag bij Parma met 0-1 te verliezen.

Torino hielp Juventus al snel in de juiste richting. In een poging Trezeguet van het scoren af te houden passeerde verdediger Comotto na zes minuten zijn eigen doelman en zette de 'Oude Dame' op 1-0. Juventus leek de westrijd daarna onder controle te hebben, maar zag vlak voor rust Tudor met rood vertrekken. De Kroaat en Lucarelli van Torino moesten na een opstootje samen van het veld.

Na rust verloor Torino nog twee spelers met een tweede gele kaart. Maar Juventus wist met het numerieke overwicht nog maar één treffer te maken. Tacchinardi bepaalde de eindstand op 2-0. Nedved (dijbeen) en Trezeguet (schouder) moesten beiden geblesseerd van het veld. Het is onzeker of ze woensdag in het Champions League-duel met Barcelona kunnen meedoen. Om het randgebeuren deden zich eveneens incidenten voor. De politie verrichtte dertien arrestaties.

AC Milan onderuit

Ajax' assistent-trainer Ruud Krol zag AC Milan verliezen bij Parma. De Braziliaan Adriano maakte 13 minuten voor tijd het winnende doelpunt voor de thuisclub, die in de Roemeen Mutu de uitblinker had. Inzaghi miste twee grote kansen voor Milan in de tweede helft. Na de goal van Adriano knalde invaller Seedorf bij een ultieme poging gelijk te maken tegen de lat. "We zien mogelijkheden", zei Krol na de wedstrijd.

Inter

Inter Milan gaf tegen AS Roma een voorsprong van 3-1 uit handen tijdens de laatste tien minuten. Di Biagio trof het eigen doel, waarna Montella gelijk maakte: 3-3. Alle goals vielen in de tweede helft. Inter werkte een achterstand (doelpunt Cassano) weg door topscorer Vieri en liep uit door Recoba (schitterende solo) en de Turk Emre. Het duel kreeg een sensationeel slot en de competitie in de Serie A een voorbeslissing.