AMSTERDAM - PSV heeft zondagmiddag bij Willem II naast tweepunten ook topscorer Kezman verloren. De schutter kreeg in de 77eminuut de rode kaart van scheidsrechter Luinge. Hij zou Jalienshebben geslagen.

De wedstrijd eindigde in 1-1. Door Robben kwam de koploper opvoorsprong, Sektioui maakte gelijk. Naast één nederlaag (Feyenoord)betekende dit het vierde gelijkspel van PSV dit seizoen.

NEC moeizaam voorbij Excelsior

NEC blijft in de top van de eredivisie meedoen inde strijd om kwalificatie voor Europees voetbal. De ploeg won uiterst moeizaam van degradatiekandidaat Excelsior. InNijmegen werd het 1-0. Invaller Tumba zorgde kort voor het eindevoor de bevrijdende treffer.

Waardevolle overwinning FC Zwolle

In de strijd tegen degradatie uit de eredivisieheeft FC Zwolle in eigen stadion een waardevolleoverwinning behaald op FC Utrecht: 3-1. Aanvaller Richard Roelofsenmaakte na rust een hattrick, Dirk Kuijt scoorde daarna nog namensde bezoekers.

Voor Utrecht is na de achtste seizoensnederlaag Europees voetbalverder uit zicht geraakt. De club is bezig aan een slechte serie,met in de laatste vier wedstrijden drie nederlagen en eengelijkspel. Voor Zwolle was het de tweede zege op rij, na deoverwinning bij Excelsior (0-1).

AZ biedt RKC weinig tegenstand

AZ bood RKC weinig tegenstand. DeBrabantse ploeg won op eigen veld met 2-0. Bij de rust was AZ,zonder de geschorste Van Galen, al kansloos na goals van Cornelisseen Van Diemen. Aan beide treffers ging defensief geschutter vooraf.Opdam liet Cornelisse scoren, Van Diemen profiteerde van een foutvan doelman Zwarthoed, 2-0.