AMSTERDAM - De Engelse voetbalbond overweegt geen supporters mee te nemen naar het EK-kwalificatieduel in oktober in en tegen Turkije. De maatregel zou een gevolg zijn van de hevige rellen die woensdag uitbraken voor en na het duel Engeland - Turkije in Sunderland. Ruim honderd Engelse fans werden toen door de politie opgepakt wegens gewelddadigheden.

De Engelsen wonnen woensdag met 2-0, maar de sfeer was uiterst vijandig. Het publiek schreeuwde racistische leuzen, fans bestormden het veld na de Engelse treffers en spelers en begeleiders zouden elkaar na afloop nogal onvriendelijk hebben bejegend.

Op 11 oktober speelt Engeland in Istanbul. De afgelopen jaren liepen ontmoetingen tussen Engelse en Turkse clubs in Europees competitieverband geregeld uit de hand, met als triest dieptepunt de moord op twee fans van Leeds drie jaar geleden in Istanbul.

Woordvoerder Paul Barber van de Engelse FA stelde vrijdag dat het niet afnemen van toegangskaarten voor het duel in Istanbul een serieuze mogelijkheid is. "Veiligheid staat voorop. We moeten de juiste beslissing nemen. De komende weken praten we met alle betrokken instanties, zowel in Engeland als Turkije."