LONDEN - De organisatie van het WK voetbal in 2018 is in trek. Woensdag maakte de Engelse voetbalbond (FA) bekend een serieuze gooi te doen naar de organisatie van de mondiale titelstrijd in dat jaar.

De FA faalde bij het binnenhalen van het WK in 2006.

Nu de wereldvoetbalbond FIFA besloten heeft het rotatiesysteem van continenten bij de verdeling van het evenement te verlaten, durft Engeland het opnieuw aan zich kandidaat te stellen voor 2018.

Het land organiseerde in 1966 ook al eens de mondiale titelstrijd.

Haalbaarheid

De KNVB onderzoekt momenteel de haalbaarheid om het WK in 2018 naar België, Nederland en Luxemburg te halen. Dinsdag gaven Australië en Japan al aan serieuze interesse in het evenement te hebben.

Het WK voetbal in 2010 vindt plaats in Zuid-Afrika en de FIFA wees de strijd om de wereldtitel in 2014 dinsdag aan Brazilië toe. In 2011 maakt de wereldvoetbalbond de gastheer van het WK in 2018 bekend.

Gesteund

De kandidatuur van de FA wordt volledig gesteund door de Britse regering. ,Het WK voetbal is het grootste teamgebeuren op sportgebied ter wereld. Het wordt een harde strijd, net als het binnenhalen van de Olympische Spelen in 2012. Dat heeft Londen gewonnen.

Ik ben er zeker van dat we kunnen winnen", verklaarde de Britse sportminister Gerry Sutcliffe. "Engeland is de bakermat van het voetbal, heeft de beste stadions en ons volk heeft een lange traditie met de sport. Engeland is in staat het beste WK ooit te organiseren."