AMSTERDAM - Joey Didulica verhuist na dit seizoen naar Austria Wien. Volgens De Telegraaf bereikte de 25-jarige doelman van Ajax met de club van trainer Christoph Daum overeenstemming over eencontract. De verbintenis van de Australiër in Amsterdam loopt na dit seizoenaf.

Didulica maakte medio 1999 de overstap van Melbourne Knights naar Ajax. Deeerste twee seizoenen kwam de sluitpost niet in actie in de hoofdmacht vande Amsterdammers. In 2001 verhuurde Ajax hem voor drie maanden aansatellietclub GBA uit Antwerpen, waar Didulica twee wedstrijden onder de latstond.

Valencia

Hij maakte pas op 15 december 2001 tegen Roda JC (1-1) zijn debuut inhet eerste van Ajax. Dit seizoen maakte de doelman met een memorabeloptreden tegen Valencia CF naam in de Champions League. Met enkelemiraculeuze reddingen hield Didulica Ajax in Mestalla op de been (1-1).

Transfervrij

Coach Ronald Koeman wees in de winterstop de onlangs van een blessure teruggekeerde Roemeen Bogdan Lobont aan als eerste doelman. Desondanks bood Ajax hem eerder een nieuw tweejarig contract, maar dat legde Didulica naast zich neer. Hij wilde zijntransfervrije status deze zomer verzilveren.

Voor de opvolging van Didulica en de naar AZ terugkerende Henk Timmer heeftAjax Harald Wapenaar van FC Utrecht en Sander Boschker van FC Twente op hetoog.